HomeWonenZo maak jij je tuin 'winterproof'

Zo maak jij je tuin \’winterproof\’

De temperaturen dalen en het weer buiten wordt steeds grauwer en meer regenachtig. Je zou misschien denken dat het weer te slecht is om in de tuin te zitten en dat je de komende zes maanden geen stap in je achtertuin zet. Toch hoeft dit niet perse waar te zijn. Denk bijvoorbeeld aan wintersport: Daar is het ook hartstikke koud, maar o zo gezellig. Dit kun jij ook creëren in jouw tuin. In deze blog lees je hoe. 

Veel gebruik van hout

Als je aan wintersport denkt, denk je al snel aan de houten hutjes op de piste en de bruine kroegen die geheel van hout zijn gemaakt. Dit wakkert dan meteen een heel gezellig en knus gevoel aan. Als jij je tuin ook in de winter gezellig en knus wil maken, is het dan ook een aanrader om veel hout te gebruiken. Vervang dat bakstenen muurtje bijvoorbeeld door een houten hekwerk, dit is ook in de zomer nog een stuk gezelliger. Of plaats houten plantenbakken in je tuin en plant hier iets groens dat ook goed tegen kou kan. Zo stoor je je ook niet al teveel aan alle kale takken en planten in de winter. Een ander leuk idee is om een aantal houten kistjes om te toveren tot leuke krukjes met kussentjes erop. 

Warmtebronnen

Hoe gezellig je je tuin ook maakt, als het niet uit te houden is in de kou dan zul je er nooit zitten. Vandaar dat het ook belangrijk is om genoeg warmtebronnen in je tuin te plaatsen voor op koude avonden. Er zijn verschillende soorten warmtebronnen waar je voor zou kunnen kiezen. Zo kun je heaters aanschaffen: Deze zijn extreem effectief en geven minder warmte af, maar zijn misschien wel iets minder gezellig. Ook kun je natuurlijk voor een vuurkorf kiezen. Dit staat enorm gezellig en hierdoor krijg je helemaal het wintersportgevoel. Het nadeel is alleen dat dit wel iets meer moeite kost om aan te steken. 

Knusse decoratie

Tot slot is het van belang dat je de tuin helemaal afmaakt met winterse decoratie. Alleen zo kun je die echte wintersport en kerstachtige sfeer creëren in je tuin. Leg bijvoorbeeld wollige kleedjes neer op de stoelen, dit is ook nog eens hartstikke praktisch voor in de kou. Ook kun je hier en daar wat leuke sfeer lampjes ophangen of kaarsen neerzetten. Zo maak jij jouw tuin helemaal af en kun je er ook in de winter optimaal van genieten. 

Must Read