HomeSimpele tipsZo organiseer jij een geweldig gala

Zo organiseer jij een geweldig gala

Een gala is iets dat in de wereld van studenten erg vaak voorkomt. Een lustrumgala, kerstgala of gewoonweg een gala omdat het kan: Je maakt er behoorlijk wat mee als student. En ook later in je leven zal dit af en toe nog eens voorkomen als bedrijfsfeest of ander evenement. Maar hoeveel je er ook meemaakt, het blijft een fantastisch feestje. Hoe organiseer je nou een geslaagd gala? In deze blog lees je een aantal tips. 

Regel een mooie locatie

Wat een van de eerste stappen is, is om een goede locatie te regelen voor het gala. Een gala is een feest dat je niet met een klein groepje vrienden doet. Nee, een gala is vaak een groot evenement waar soms honderden mensen op afkomen. Dit moet natuurlijk wel passen in de locatie waar je het geeft. De locatie zal ook erg afhangen van de doelgroep. Als je een gala organiseert voor studenten zal het budget lager zijn dan als je een gala organiseert voor een bedrijfsfeest. Aan de hand van het budget kun je een aantal locaties benaderen voor een duidelijk kostenplaatje. Belangrijke dingen waar je hierbij op moet letten is hoe de consumpties aan de bar geregeld worden en hoe het vervoer van/naar de locatie is. 

Bedenk een leuk thema

Een gala is op zichzelf natuurlijk al een hartstikke leuk thema. Zo kun je er bijvoorbeeld een white tie gala van maken, dan komt iedereen in prachtige lange jurken en rokkostuums. Als je het toch net iets specialer wil maken, kun je ook een spetterend thema bedenken. Het is wel belangrijk dat het thema een beetje chique is, want je wilt het gala element wel behouden natuurlijk. Voorbeelden van leuke, maar chique, thema’s zijn bijvoorbeeld ‘James Bond’,’ de jaren ‘20’ of ‘een avond in het casino’. 

Overige benodigdheden

Naast het thema en de locatie komen er nog veel andere dingen kijken bij het organiseren van een gala. Ten eerste zul je natuurlijk na moeten denken over de hapjes en de drankjes. Als dit geregeld wordt door de locatie hoef je hier weinig voor te regelen, maar als je dit zelf moet regelen dan zul je dit in moeten kopen. Daarnaast zul je de locatie mooi willen versieren, eventueel passend bij het thema. Sla genoeg decoratie in en begin op tijd, want dit is een behoorlijke klus. Tot slot zul je natuurlijk ervoor moeten zorgen dat er op de avond zelf leuke muziek gedraaid wordt op een goede muziekinstallatie.

Must Read