HomeWonenBeter slapen met deze tips

Beter slapen met deze tips

Voor de meeste mensen zijn slapeloze nachten in enige mate wel herkenbaar. De ene heeft elke nacht moeite met inslapen, de ander weet dat wanneer er stress in het dagelijks leven is, slapen een opgave wordt. En dan is er natuurlijk ook nog de groep voor wie slapeloze nachten op wat voor manier ook de normaalste zaak van de wereld is. Voor lang niet alles is een medicijn, dat is zeker, maar voor moeilijk in kunnen slapen hoef je niet perse medicatie te nemen om het te verbeteren. Soms ken je simpelweg de opties niet die je uit kunt proberen. Maar die opties zijn er in ruime mate en ze liggen waarschijnlijk een stuk dichter bij ‘huis’ dan je denkt, het enige wat het kost is: tijd. En dit is hoe je die tijd kan gebruiken om het inslapen, of het beter slapen, te bevorderen.

Neem je eigen tijd voor je gaat slapen

Voor je gaat slapen is het belangrijk dat je lichaam tot rust kan komen. De meeste mensen zijn gewend om omringd te zijn door een hoop prikkels, dus het is niet gek als je ook niet goed weet hoe je dit moet minderen. Een simpele manier is om je telefoon uit te zitten, op de bank een moment nemen om de dag te overdenken, heel rustig te beginnen aan je avondroutine, zonder dat je nog door de Instagram heenscrolt, of door andere social media. Het is verleidelijk omdat we het gewend zijn, het lijkt rustgevend, maar je hersenen zijn hard aan het werk, dit voorkomen voor het slapen, helpt al een hele hoop.

Het juiste kussen

Het beddengoed, de kussens liggen er misschien al jaren maar soms hebben deze kussen een grote invloed op het gebrek aan slaap. Kussens verjaren met als gevolg dat je lichaam geen rust vindt wanneer je gaat slapen. Dit heeft ook veel te maken met de houding die je aanneemt als je gaat slapen. Een kussen voor buikslaper is heel anders dan een kussen voor iemand die op de rug slaapt.

Een goed matras

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om je matras om te draaien, hierdoor kan het gedeelte waar je altijd op ligt weer oprekken, en hierdoor blijft je matras ook langer goed. Maar hem vervangen is eens in de zoveel tijd ook erg belangrijk. Je kunt een matras uitzoeken aan de hand van de houding die je aanneemt ’s nachts en de steun die je lichaam nodig heeft.

Must Read