HomeBlogNieuwe motor financieren met beperkt budget

Nieuwe motor financieren met beperkt budget

Veel mensen dromen er van een motor te kopen. Het vrije gevoel dat het motorrijtuig met zich mee brengt is niet te evenaren. Niet alleen voor de ‘mooi-weer-rijders’, maar ook als praktisch vervoermiddel is een motor een uitkomst. Niet iedereen heeft echter de buffer om een motor te financieren. Alhoewel je een motor al voor €700 kunt aanschaffen, de vraag is of je je hier veilig genoeg op voelt. Goedkoop is duurkoop, en dat geldt ook voor voertuigen van een lage prijs. Hiervoor loont het om te investeren in een motor van een betrouwbaar merk die goed onderhouden is. Door een specifieke lening af te sluiten voor jouw nieuwe motor, weet je precies wat je iedere maand kwijt bent. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar betaal je in delen de lening terug.

Waar moet je op letten bij een motor financiering?

Wanneer je erover nadenkt een motor financiering aan te vragen, dien je met een aantal zaken rekening te houden. Niet alleen de prijs van de motor, maar ook andere kosten moeten meegenomen worden in de berekening. Let bijvoorbeeld op:

  • Kosten voor motorverzekering
  • Wegenbelasting
  • Het aanschaffen van beschermende kleding (helm, motorjas, motorlaarzen en handschoenen)
  • Een goed slot dat geldig is voor de verzekering

Door deze kostenposten mee te nemen in de persoonlijke lening, zorg je dat je achteraf niet voor kosten komt te staan waar je niet op hebt gerekend.

Zonnepanelen financieren met een lening

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker. We eten minder vlees, zetten de verwarming een graadje lager en douchen korter. Veel mensen kiezen voor zonnepanelen om extra energie te genereren. Zo kan je besparen op de energiekosten, én met een energieoverschot kan je er zelf iets aan verdienen. Zonnepanelen financieren is dus een verstandige investering. Niet iedereen heeft echter het spaarpotje om zelf zonnepanelen te kopen. Door zonnepanelen financieren door middel van een lening, kan je deze maandelijks afbetalen. Zo kan je direct profiteren van de voordelen van zonnepanelen, zonder dat je eerst zelf een groot bedrag moet neertellen. Zo worden zonnepanelen voor veel mensen toegankelijker gemaakt, waardoor iedereen kan voordeel kan halen uit deze groene energie. Let wel goed op de voorwaarden, zodat je voor de zonnepanelen financiering kiest die het beste bij jou past. Daarbij is het van groot belang om het rentepercentage en looptijd van tevoren in kaart te brengen. Zo kan je met een onbezorgd gevoel genieten van jouw gloednieuwe motor of duurzame zonnepanelen.     

Must Read