HomeWonenFeestjes vieren tijdens de pandemie

Feestjes vieren tijdens de pandemie

Door de pandemie die momenteel over de wereld raast lijkt het leven voor veel mensen stil te staan. De economie is vertraagd en heel veel evenementen, festivals en vakanties zijn afgelast. Zelfs gewoon dagelijks naar kantoor gaan zit er voor veel mensen niet in momenteel. Dus we wachten, wachten tot het leven weer teruggaat naar normaal. Maar alhoewel sommige dingen zijn uit te stellen, bijvoorbeeld een bruiloft, zijn er ook veel bijzondere gelegenheden die gewoon doorgaan. Deze gelegenheden willen we nog steeds vieren maar het zal op een andere manier moeten gebeuren aangezien we niet zomaar allemaal bij elkaar kunnen komen voor een groot feest. Daarom bespreken we in dit artikel tips en tricks om toch feestjes te vieren tijdens de pandemie.

Cadeautjes toesturen

De realiteit is dat dit jaar veel verjaardagen en waarschijnlijk ook feesten zoals Sinterklaas met minder mensen samen zullen worden gevierd. Meer gezinnen zullen ervoor kiezen om geen feestjes te organiseren en alleen met het gezin samen te feesten. Maar natuurlijk kun je wel nog gewoon cadeautjes opsturen naar vrienden, familie en geliefden. Denk ook bij kleine gelegenheden aan om een cadeautje sturen. Dit kan iets kleins zijn zoals wijn of gefeliciteerd chocolade. Net zoals bij veel geschenken is online chocolade bestellen tegenwoordig ook hartstikke snel gedaan.

Livestream van bijzondere evenementen

Dankzij het internet is het tegenwoordig hartstikke goed mogelijk om bijzondere gelegenheden live te filmen en te streamen over het internet. Je kunt dit doen via sociale mediawebsites zoals Facebook en Instagram. Als je echt groot wilt uitpakken dan kun je zelfs een klein videobedrijf inhuren dat een professionele stream voor je op zult zetten. Er zijn bijvoorbeeld koppels die dit doen voor een ‘gender reveal’ party. Op zo’n feest wordt het gender van de aankomende baby op een feestelijke manier bekend gemaakt.

Videobellen tijdens diner

Natuurlijk willen mensen tijdens feestdagen graag een groot diner doen met familieleden. Maar dat is deze kerst waarschijnlijk niet mogelijk. Wat wel een mogelijkheid is, is om tijdens een familiediner live te videobellen en alsnog zo samen te eten. Opa en oma bijvoorbeeld kunnen zelf koken en de tafel netjes dekken maar toch tegelijkertijd eten en kletsen met de rest van de familie als je de Ipad of laptop openzet een live videocall. Het is niet zo gezellig als met zijn allen bij elkaar zijn maar tegelijkertijd is het beter dan helemaal geen contact tijdens het kerstdiner. Hopelijk kunnen alle feesten volgend jaar weer normaal gevierd worden, maar dit jaar zullen we creatief moeten zijn.

Must Read