Besparen op je zakelijke uitgaven is meestal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Iedere ondernemer waar ter wereld zou het zonder twijfel heerlijk vinden om maandelijks wat geld over te houden. Wat zij vaak niet weten, is dat ze hier zelf invloed op kunnen hebben. Wist je bijvoorbeeld dat je heel eenvoudig geld kunt besparen met behulp van energie vergelijken zakelijk? In dit artikel lees je meer over het scoren van goedkope zakelijke energie. Op die manier betaal je nooit meer te veel én houd je aan het einde van de maand wat geld over. Ideaal! Lees vooral even verder voor wat handige tips.
Begin met zakelijke energie vergelijken
Een van de meest eenvoudige stappen die je zelf kunt nemen, is het blijven vergelijken van zakelijke energiecontracten. Veel ondernemers blijven hangen bij een energieleverancier wanneer ze eenmaal een contract hebben afgesloten. Vaak hebben zij geen tijd of geen zin om zich te verdiepen in een eventueel nieuw energiecontract. Dat is heel erg zonde; blijven hangen bij een energiebedrijf kost je uiteindelijk altijd meer geld. Wat je beter kunt doen, is overstappen naar een nieuw energiecontract voor je onderneming. Sterker nog: om gegarandeerd geld te kunnen besparen, is het aan te raden om constant bezig te zijn met mkb energie vergelijken. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: alleen op die manier weet je waar je het goedkoopst uit bent. Gebruik hiervoor altijd een zakelijke energievergelijker zodat je zelf niet zoveel hoeft te doen. Zo’n online tool doet al het werk voor je terwijl je vervolgens profiteert van de voordelen ervan. Uit het resultaat dat op basis van jouw jaarlijkse verbruik en eventueel wat wensen rondom het contract wordt samengesteld, kies je het meest passende contract.
Kies voor een energiecontract met flexibel tarief
Waarmee je ook veel geld kunt besparen, is kiezen voor een zakelijk energiecontract met een flexibel energietarief. Dat betekent dat je zelf bepaalt wanneer je gebruik maakt van veel of weinig stroom. In het geval van zo’n flexibel zakelijk energiecontract weet je 24 uur van tevoren wat de energieprijzen voor die 24 uur gaan worden. Op basis daarvan bepaal jij dus wanneer je wat doet: wanneer je stookt en wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met zware elektrische apparatuur. Dit soort werkzaamheden plan je in wanneer de prijs het laagst is, zodat je uiteindelijk minder betaalt voor je zakelijke energie. Zo bewust bezig zijn met je energie kan ervoor zorgen dat je energierekening een stuk lager uitvalt. Een nadeel hiervan is echter wel dat je constant bezig bent met je zakelijke energie en dat de energieprijzen niet altijd per se veel lager uitvallen. Daarom kiezen de meeste ondernemers voor zekerheid met een vast energietarief.
Let op einddatum en opzegtermijn van zakelijke energie
Tot slot is het goed om te letten op de opzegtermijn van je huidige energiecontract voordat je overstapt naar een nieuw contract. Je moet namelijk binnen een bepaalde termijn je contract stopzetten. Doe je dit te vroeg dan krijg je te maken met een opzegboete; een bedrag dat je nog moet betalen voor de resterende energie die je niet meer af hebt genomen. Bij iedere energieleverancier staat altijd duidelijk de opzegtermijn vermeld. Let goed op; want dit verschilt per leverancier – voor de één is het 30 dagen, terwijl een ander bedrijf 3 maanden hanteert. Ook moet je letten op de einddatum van je energiecontract; je wilt niet te vroeg je contract opzeggen, maar ook zeker niet te laat. Vergeet je dat toch? Dan mag je energieleverancier het contract stilzwijgend verlengen. Helaas gebeurt dit nooit voor aantrekkelijke aanbiedingstarieven, maar voor hoge verlengingskosten. Daar gaat je geld. Kortom: houd de data rondom je energiecontract goed in de gaten voor optimale besparing op je zakelijke energie.