HomeZakelijkWat je moet weten over groene zakelijke energie

Wat je moet weten over groene zakelijke energie

Wil je terug naar de spreekwoordelijke basis met je bedrijf? En wil je daarbij iets betekenen voor een betere wereld? Pak het in dat geval eens totaal anders aan en begin met duurzaam ondernemen. Een groen zakelijk energiecontract is een van de onderdelen waar je aan kunt denken bij deze manier van bedrijfsvoeren. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar zakelijke energie zzp of een grootzakelijk energiecontract – groene zakelijke energie is voor ieder soort ondernemer te verkrijgen. In dit artikel lees je meer over groene stroom en hoe je een aantrekkelijke energiedeal kunt scoren.

Wat is het verschil tussen grijze en groene energie?

Grote kans dat je niet beter weet dan dat je een grijs energiecontract voor je bedrijf hebt of had. Grijze energie was langere tijd de standaard voor energiecontracten; zowel voor particulieren als voor ondernemers. Feit is echter dat grijze stroom niet heel goed is voor het milieu. Dat ligt vooral aan de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het productieproces van grijze energie. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 een schadelijk gas dat het klimaat aantast. Hier is meteen het grootste verschil te ontdekken in vergelijking met groene energie. Bij de productie van groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij. Daarom is deze vorm van energie minder belastend voor het milieu en wordt het ook wel duurzame stroom genoemd. Daarnaast is het interessant om te kijken naar de energiebron van beide soorten stroom. Bij grijze energie wordt de stroom geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Dit zijn bronnen die helaas op een dag op zullen zijn. Groene stroom wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan. Denk aan de wind, de zon en de zee.

Nog een verschil: zelf energie opwekken

Dat is niet het enige waardoor grijze en groene stroom enorm van elkaar verschillen. Wist je bijvoorbeeld dat je groene energie zelf op kunt wekken? Bij grijze stroom is dat absoluut niet mogelijk. Het enige wat je nodig hebt om groene stroom op te wekken, is een toepassing zoals zonnepanelen en een omvormer. Daarmee vang je als het ware zonnestralen op die om worden gezet in groene energie. Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om zonnepanelen te laten installeren op hun dak. Dat is namelijk niet alleen met oog op het milieu een goed idee, maar ook heel slim voor je portemonnee. Hoewel je in eerste instantie een investering moet doen, heb je die investering er al na enkele jaren uit. Dat zit namelijk zo: gemiddeld kun je 20 tot 25 jaar met zonnepanelen (mits je ze op de juiste manier onderhoudt). Omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis zonne-energie heb je zo’n investering er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je hebt en wat je jaarlijkse energieverbruik is.

Voordelige groene energie scoren

Ook wanneer je nog niet direct ervoor kiest om over te stappen op zonnepanelen kun je geld besparen op een groen energiecontract. Door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken vind je namelijk altijd de beste energiedeal. Wees niet bang: je hoeft hier zelf niet eens heel veel voor te doen. Het enige wat je moet doen, is de gegevens van je jaarlijkse energieverbruik opzoeken. Die vul je in in een zakelijke energievergelijker, zoals de vergelijker op energie-zakelijk.nl. Vervolgens gaat de tool op zoek naar de beste matches voor jouw jaarlijkse verbruik. Omdat zo’n tool volledig onafhankelijk is, krijg je altijd het meest complete aanbod van dat moment te zien. Dat betekent dat je dus niet verder hoeft te zoeken, omdat je altijd de meest voordelige energiecontracten te zien krijgt. Uit dat aanbod maak je een keuze en voilà: je profiteert van je eigen betaalbare groene stroom. Let op: blijf altijd vergelijken en overstappen op het moment dat dat mag. Alleen zo scoor je altijd het meest voordelige tarief!

Must Read