HomeSimpele tipsMaak je tuin strak en ecologisch

Maak je tuin strak en ecologisch

Het klusseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat wij allemaal weer erg veel rond het huis en in de tuin te vinden zijn. Veel van ons denken de laatste tijd ook na over ecologische verbeteringen aan ons huis. Zo zie je steeds meer zonnepanelen op alle daken en laadpalen bij de voordeur staan. Wat wij soms vergeten is dat wij onze tuin ook meer ecologisch kunnen maken. Allereerst heb je uiteraard de verlichting die op zonnepanelen werken, maar daar wil ik het vandaag niet over hebben. Vandaag ga ik het hebben over regentonnen. Wist u namelijk dat waterverspilling ook een serieus ecologisch probleem is? Dit kunnen wij gemakkelijk oplossen door een regenton te instaleren in onze tuinen. Omdat het vaak niet de mooiste dingen zijn ben ik laatst gaan rondzoeken naar alternatieven en gelukkig zijn er hele mooie varianties op de traditionele regenton.

 

De regenton in een nieuw jasje

Een regenton is niet een heel nieuw product. Het is eigenlijk al jaren bij ons een bekend product. Toch is de reguliere regenton niet echt meegegroeid met zijn tijd, maar de regentonnen die ik heb gevonden hebben gelukkig wel gedaan. Normale regentonnen worden snel vies, zien er een beetje lomp uit, en wil je eigenlijk het liefst verbergen. Maar de regentonnen van Godu-tuin zijn stijlvol, modern, en kan het pronkstuk van uw tuin vormen. Hun regentonnen zijn gemaakt van een duurzaam materiaal, gemakkelijk te verplaatsen, en kan goed tegen alle weersomstandigheden. Deze regentonnen kunnen het hele jaar buiten blijven staan zonder problemen. Daarnaast is het hebben van deze regenton ook ontzettend ecologisch. Zoals wij weten is waterverspilling een groot ecologisch probleem. Hier kunt u uw steentje aan bijdragen door een regenton aan te schaffen. Zo kunt u vaak gewoon wat water uit de regenton tappen en uw tuin water geven.

 

Ga mee met de tijd

Het weer wordt steeds extremer, zo krijgen wij ook steeds meer te maken met heftige regenbuien. Dit is allemaal gratis water wat uit de lucht komt vallen. Als u dit opslaat, zeker in de zomer maanden, heeft u een fantastische voorraad aan vers water voor uw tuin. Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Ik zal binnenkort ook een nieuwe regenton gaan bestellen. Als u nu geïnteresseerd bent geraakt, kijk dan vooral eventjes online naar alle mogelijkheden. Er zijn daadwerkelijke moderne en strakke watertonnen die als pronkstuk kunnen dienen in uw tuin. Dus ik daag iedereen uit om eens een kijkje te nemen en hun tuin ecologisch te maken.

Must Read