HomeWonenDe badkamer laten verbouwen

De badkamer laten verbouwen

Een aantal weken geleden hebben we besloten om onze badkamer te verbouwen. Zelf vind ik een mooie badkamer heel belangrijk. Omdat we al wel een idee hadden van hoe onze nieuwe badkamer eruit moest komen te zien was het makkelijk om te starten. We begonnen met het maken van een kleuren pallet. Hierdoor wisten we in wat voor kleuren onze onderdelen moesten zijn. Nadat we de nieuwe tegels hadden uitgezocht was het tijd om een mooie douchewand te kiezen. Ik wil heel graag een inloop douche, hier zijn we dus specifiek naar opzoek gegaan. Ik kwam al snel bij een site uit die veel keuze en opties had. Een douchewand online kopen leek ons dus perfect, hier was veel keuze. Mijn oog viel al snel op een luxe glazen douchewand. Dit staat erg mooi bij een inloopdouche had ik van een interieur designer gehoord. Ook las ik dat deze winkel bij de productie van de glazen douchewanden gebruik maakt van een special soort veiligheidsglas. 

Het voordeel van veiligheidsglas

Dit veiligheidsglas is 5x zo hard dan normaal glas, dit maakt de douchewand dus extra sterk. Wanneer de douchewand toch een keer kapotgaat dan versplinterd de wand in minder scherpe stukken. Dit zal dus minder snel voor wonden zorgen. Dit klonk als muziek in mijn oren, dit was namelijk een van mijn angsten bij een glazen douchewand. Hier voelde ik mij nu ook fijner bij. Toen kwam de volgende keuze, wat voor soort glas we wilden gebruiken. Ik twijfelde tussen helder glas en matglas. Door het heldere glas zou onze badkamer groter lijken, maar wanneer iemand anders binnenloopt terwijl er wordt gedoucht zal er minder privacy zijn. Dus ik denk dat ik voor een matglazen douchewand kies. 

Bijpassende kranen

Nadat ik had besloten over de tegels, de douchewand en de wastafel was het tijd om een mooie kraan te kiezen. Het liefst wilde ik dat de douchekraan en de wastafelkraan goed bij elkaar zouden passen, zodat het een geheel zou worden. Ik wist al snel dat ik de kranen graag in RVS zou willen kopen. Ook vind ik het erg mooi als de kranen ingebouwd zijn. Na een beetje zoeken zag ik zelfs inbouwmodellen die als wandkraan dienen, hierdoor lijkt het net alsof het water uit de wand stroomt. Dit vond ik er wel heel gaaf uit zien. Toch lijkt het mij praktischer als de kraan genoeg overhangt zodat handen wassen een stuk makkelijker is. Hier ben ik dus ook voor gegaan. Al snel vond ik twee mooie kranen voor de douche en de wastafel. Nu was ons ontwerp van de badkamer klaar om te starten. Ik heb nu al zin in het eindresultaat. 

Must Read