HomeWonenPVC vloeren zijn in opkomst

PVC vloeren zijn in opkomst

De traditionele houten vloeren blijven prachtig, daar is niets tegenin te brengen. Of ze klassiek gelegd worden of juist in een mooie visgraat dat maakt niet uit, houten vloeren blijven schitterend om te zien. Maar toch zijn er wat nadelen verbonden aan houten vloeren. Zo vergen ze nog best wel wat onderhoud en kunnen ze behoorlijk kwetsbaar zijn. Ook zijn houten vloeren, helaas, niet geschikt om te leggen op vloerverwarming. Als alternatief werd jarenlang gekozen voor laminaat. Laminaat is gemaakt van hout, maar geen massieve houten plank en het heeft een extra harde toplaag. Ook is laminaat in veel kleuren en maten te koop. Maar sinds een aantal jaren kiezen steeds meer mensen voor pvc vloeren.

Pvc vloeren zijn niet alleen voor in industriële interieurs

Je kunt iedere woonstijl combineren met prachtige pvc vloeren. Of je nu gaat voor landelijk, klassiek, strak of romantisch, met deze vloeren kun je iedere sfeer maken. En dat is niet zo vreemd. Pvc vloeren kunnen in ontzettend veel dessins geleverd worden. In lange planken maar ook in vierkante tegels. Met een houtlook, maar ook met een betonlook en alles wat daar tussen zit. Pvc vloeren gaan jarenlang mee en zullen beslist niet slijten of beschadigen, ze zijn namelijk compleet gemaakt van pvc. Daar krijg je echt geen deuk in.

Een mooie vloer voor in je winkel

Als je een nieuwe winkel gaat openen, dan is deze nog even leeg. Maak daar direct gebruik van en leg er een mooie nieuwe vloer in. Kies je voor een pvc vloer? Dan weet je zeker dat je de komende jaren de stellingen en kasten kunt laten staan. De pvc vloer blijft jarenlang mooi en dat zonder intensief onderhoud. Je kunt de vloer gemakkelijk stofzuigen en dweilen er zal geen stof en vuil in de vloer trekken zoals dat bij, bijvoorbeeld, tapijt wel zo is.

Leg je de vloer zelf of laat je dat doen?

Als je handig bent en het juiste gereedschap hebt, een mooie ondergrond en een goede ondervloer, dan kun je je pvc vloeren prima zelf leggen. Het is net even anders dan het leggen van een laminaatvloer, maar dat zit 'm vooral in de hardheid van het pvc. Zie je het niet zetten om zelf al die meters vloer (en plinten!) te leggen? Dan kun je een leg-offerte aanvragen bij LaminaatEnParket. Zij kunnen goed inschatten hoeveel werk er gaat zitten in het leggen van de vloer en je een goede aanbieding doen.

Must Read