HomeBlogEerste hulp bij verkeersongelukken

Eerste hulp bij verkeersongelukken

Nu we met zijn allen binnen zitten, en reizen met het openbaar vervoer sterk wordt afgeraden, zie je steeds meer zondagsrijders op de weg: mensen die normaal gesproken hun auto vrijwel nooit gebruiken, maar deze alleen in het vrije weekend afstoffen om een ritje te maken en de verkeersregels heirdoor toch net iets minder goed onder de knie hebben. Nu de feestdagen dit jaar vanwege de coronacrisis niet door kunnen gaan zoals we gewend zijn, zullen in de kerstvakantie nóg meer mensen de auto pakken. Normaal gesproken heerst er een bepaalde harmonie op de weg, in de spits van en naar het werk rijden alleen mensen die elke dag datzelfde stuk rijden, de weg goed kennen, weten wat ze doen én weten hoe ze daar het beste met hun mede-weggebruikers om kunnen gaan. Maar nu dit evenwicht verstoord is, wordt het autorijden voor iedereen ineens een stuk lastiger. En je weet wat ze zeggen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat doe je bij om een verkeersongeluk te voorkomen, en wat doe je als het toch gebeurt?

Rij regelmatig

Je ziet het veel onder jongeren die zo vroeg mogelijk hun rijbewijs willen halen, omdat deze niet de financiële middelen om meteen zelf een eigen auto te kopen. Hierdoor vergeet je bijna dat je het wel kán, en als het niet in je systeem zit om de auto te pakken gaan er zo maanden voorbij waarin je nooit achter het stuur zit. Datzelfde geldt als je in quarantaine moet voor een aantal weken, als je je baan verloren bent en niet meer dagelijks lang stukken naar het werk hoeft te rijden, iets wat je ook steeds vaker ziet. Het voelt misschien lui om voor kleine stukjes toch de auto te pakken, juist nu je minder buiten komt en vaker probeert te lopen op fietsen. Maar blijf toch regelmatig rijden, zodat je goed in kan blijven spelen op het gedrag van medeweggebruikers. 

Wat als het misgaat?

Zoals eerder gezegd zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan altijd misgaan, hoe hard je ook je best doet. Als jij slachtoffer wordt van een verkeersongeluk is het handigste wat je kan doen een letselschadeadvocaat inschakelen. Zo kun je met een letselschade advocaat Zwolle kosteloos je letselschade verhalen waardoor je zo min mogelijk de dupe bent van slordig rijgedrag van anderen. Denk aan de Deventerstraatweg, de Lonerstraat, Palestrinalaan en de Sassenstraat in het centrum,  waar regelmatig ongevallen voorkomen. Een combinatie van een moeilijk stuk weg en iemand die deze niet kent zorgt al snel voor problemen. Maar met de juiste letselschadeadvocaat hou je de schade beperkt.

Must Read