HomeZakelijkWat is een Trezor wallet?

Wat is een Trezor wallet?

Wanneer je handelt in cryptocurrencurency wil jij je munten natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen. Dit kun je doen door je munten op te slaan in een online wallet. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een Trezor wallet. Trezor is een van de bekendste merken op het gebied van hardware wallets. Maar wat is een hardware wallet? Een hardware wallet is een wallet die je niet online hebt. Het is als het ware een soort usb stick waarop je wallet staat. Het is dan ook alleen mogelijk om deze wallet te openen wanneer je de hardware wallet aansluit op de computer. Op deze manier is het voor hackers heel erg lastig om bij je munten te komen. Je munten zijn vaak dus veiliger op een hardware wallet dan op een online wallet. Trezor was een van de eerste bedrijven die een hardware wallet op de markt bracht. Dit is dan ook een van de redenen waarom dit een van de bekendste merken is op dit gebied. 

Verschillende modellen

Toen Trezor net een hardware wallet op de markt bracht was het er natuurlijk nog maar eentje. Maar nu we een aantal jaar verder zijn, zijn er een aantal verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de Trezor One of de Trezor Model T.  De Trezor One is een wat ouder model en daarop is dus minder mogelijk. Zo kun je op de Trezor Model T meer verschillende munten opslaan. Waar je bij de Trezor One alleen maar gebruik kunt maken van de wallet wanneer je deze aansluit op een smartphone of computer kun je bij de Trezor Model T ook heel erg veel dingen regelen op het apparaat zelf. Je hoeft dan dus niet elke keer het apparaat aan te sluiten op je computer als je even snel iets wilt checken. 

Eenvoudige te gebruiken

Wanneer je voor het eerst hoort van een hardware wallet zul je misschien denken dat het heel erg lastig is om zo'n apparaat te gebruiken. Echter is het heel erg makkelijk om een Trezor wallet te gebruiken. Eerst maak je een account aan bij een willekeurige online broker. Wanneer je dat hebt gedaan en je hebt alle verificaties doorlopen kun je gaan beginnen met handelen. Wanneer je een aantal munten in je online wallet hebt staan kun je deze opsturen naar de hardware wallet. Het versturen van je cryptocurrency naar je Trezor wallet wijst zich eigenlijk vanzelf. Dus ook wanneer je niet zoveel af weet van techniek kun je gewoon gebruik maken van een hardware wallet. Mocht het nou toch niet helemaal lukken kun je op Youtube voldoende tutorials vinden hoe je dit kunt doen. En anders kun je altijd nog even contact opnemen met het bedrijf waar je de hardware wallet gekocht hebt. 

Must Read