HomeBlogVoor alle leraren nog iets te leren

Voor alle leraren nog iets te leren

Heb je je altijd afgevraagd hoe leraren zoveel weten? Ondanks dat leraren ook gewoon mensen zijn, is het belangrijk dat docenten zich altijd zoveel mogelijk ontwikkelen. Niemand is namelijk te oud om iets nieuws te leren. Of je nu 6 bent of 91. Je kunt altijd nog iets nieuws leren. Dit komt doordat je als persoon nooit uitgeleerd bent. Je kunt altijd nieuwe dingen leren. Of het nu op een nieuw gebied is of iets waar je veel vanaf weet. Je kunt je altijd in een onderwerp meer specialiseren of je meer ontwikkelen doordat je steeds meer nieuwe dingen gaat leren. Wil je weten hoe leraren dit doen? Lees dan verder.

Je moet al wel iets kunnen

Wanneer je een docent wilt gaan worden en voor een baan wilt solliciteren, zal je te maken krijgen met selectie assessment. Selectie assessment wordt meestal gedaan door middel van een intake gesprek. Met selectie assessment wordt er namelijk gekeken of jij als kandidaat geschikt bent voor de gesolliciteerde vacature. Je zal dus over bepaalde diploma’s, kwaliteiten en vaardigheden moeten beschikken als je door de selectie assessment wilt komen. Wanneer je niet door de selectie assessment komt, is het zo dat de baan uiteindelijk niet aan jou gegeven zal worden. Echter is het niet zo dat dit nooit kan gebeuren. Wanneer je dan zorgt dat je genoeg gaat leren, zal je uiteindelijk goed genoeg gevonden worden. Dit kan weken, maanden, maar ook jaren duren. De tijd is echter niet belangrijk, maar het is juist belangrijk dat je het haalt en deze kracht uit jezelf haalt.

Wat moet ik nog leren

Als docent is het belangrijk, net als je leerlingen, om zelf ook te blijven leren. Niemand is namelijk te oud om nog iets te leren. Of het nu is op een bepaald onderwerp of juist om je kennis te verbreden. Hier wordt bij docenten naar gekeken door middel van onderwijs assessment. Met onderwijs assessment wordt er gekeken over welke kwaliteiten en talenten zijn al beschikken. In combinatie met dat wordt er met het onderwijs assessment gekeken over welke kwaliteiten en vaardigheden de docenten zich eventueel kunnen verbeteren. Het onderwijs assessment zal je bewust maken van welke kwaliteiten je al in bezit hebt, maar ook zal het onderwijs assessment duidelijk maken over waar je zwakheden liggen en wat je verbeterpunten zijn. Zo kun je je als docent verder ontwikkelen als dat je al bent en dat is goed om te weten.

Must Read