HomeWonenWat voor mogelijkheden heb je bij het aanleggen van gevelbekleding?

Wat voor mogelijkheden heb je bij het aanleggen van gevelbekleding?

Wanneer jij een gevel gaat aanleggen zijn er een aantal verschillende stappen die je moet nemen. Het is bij het aanleggen van een gevel van een groot belang dat je ervoor zorgt dat dit in één keer goed gebeurd. Een gevel gaat namelijk lang mee en kan je een hoop geld kosten. Als jij te veel probeert te besparen op het aanleggen van je gevel is de kans groot dat je hier binnen de kortste keren weer opnieuw geld in moet steken.

De kosten van het bekleden van een gevel

Wanneer je een gevel gaat bekleden kan dit erg in kosten opnemen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je gevel en het materiaal dat jij wilt gaan gebruiken. In het geval dat jij ervoor kiest om voor de duurste materialen te gaan zal het namelijk een stuk duurder worden. Wel is het in dit geval vaak zo dat de gevel een stuk minder langer meegaat dan normaal en je gedurende deze jaren maar weinig geld kwijt bent aan onderhoud. Wel kan het zo zijn dat jij door het oplopen van stormschade wat aan je gevel moet doen. in dit geval wordt het echter vaak vergoed door je verzekering. De kosten van het beleggen van frake gevelbekleding kost gemiddeld 80-100 euro per vierkante meter. Ook kun je gaan voor het bekleden van je gevel met western red cedar dit is ook een vorm van hout die veel wordt gebruikt voor het bekleden van daken.

Verschillende materialen die je voor je gevelbekleding kunt gebruiken

Naast het gebruiken van hout voor het bedekken van je gevelbekleding is het ook mogelijk om gebruik te maken van crepi en steenstrips. Crepi is een materiaal dat aangebracht wordt met een stukadoor en het beste te vergelijken  is met pleister. De voordelen van dit materiaal zijn dat de kosten relatief laag is en dat het vrij makkelijk aan te brengen is. Wanneer jij kiest voor het kopen van wandbekleding is het alsof je een extra muur aanbrengt. Je kunt de steenstrips het beste aanbrengen door een klusbedrijf in te schakelen. Ondanks dat het een relatief duur materiaal is, brengt het wel een aantal voordelen met zich mee. Zo zul je merken dat het meer bescherming biedt dan andere materialen en bovendien ook nog eens langer meegaat. Wel is het het geval dat je wanneer je een kleinere woning hebt vaak beter voor een ander materiaal kunt gaan.

Must Read