HomeBlogEen Sinterklaas cadeau doos is een leuk alternatief voor een kerstpakket

Een Sinterklaas cadeau doos is een leuk alternatief voor een kerstpakket

Heb je een bedrijf dat vooral bestaat uit mensen die niet van Nederlandse afkomst zijn? Dan is de kans groot dat zij, ieder jaar weer, met de kerst naar hun thuisland gaan voor familiebezoek. Dat is natuurlijk een mooie periode voor die mensen en misschien ook wel voor jou zelf. Maar je wilt wel dat je mensen weten dat je ze waardeert. Normaal gesproken geef je je medewerkers daarvoor een kerstpakket en een kerstborrel, maar wat als je mensen tegen die tijd het land al uit zijn? Dan is een Sinterklaas cadeau doos wel zo leuk! Sinterklaas is in dezelfde maand als de kerst, maar het valt net even wat eerder. Dat geeft jou de kans om met een Sinterklaas cadeau doos jouw waardering naar je medewerkers uit te spreken.

Waarom een Sinterklaas cadeau doos in plaats van een kerstcadeau?

Een kerstpakket is eigenlijk alleen maar leuk in de periode rond de kerst. Maar wanneer je medewerkers met kerst naar het buitenland gaan, dan kunnen ze daar niet van genieten. Om nu na de kerst en na nieuwjaar nog een schaaltje met kerstkoekjes op tafel te zetten… het kan wel, maar het is leuker om goed bij de juiste festiviteiten te blijven. Denk dan eens aan een Sinterklaas cadeau doos!

Leg ook direct even uit wie Sinterklaas is

De kans is groot dat je medewerkers érg blij zijn met de Sinterklaas cadeau doos, maar dat ze geen idee hebben wie Sinterklaas was. Dat kun je ze direct even uitleggen. Zo leren je medewerkers ook nog iets over de Nederlandse cultuur! Je kunt natuurlijk groots uitpakken met de Sinterklaas cadeau doos, maar je kunt ook mensen blij maken met kleine jute zakjes Sint. Die zakjes zijn, bijvoorbeeld, erg leuk om aan klanten te geven of om bij bestellingen van jouw webshop te doen. Ze wegen maar weinig, maar zullen toch een echte verrassing zijn!

Een Sinterklaasfeest op het werk organiseren

Zou je normaalgesproken een kerstborrel of een kerstdiner regelen voor je medewerkers, maar gaat dat dit jaar niet lukken? Dan is het een leuk alternatief om een Sinterklaasfeest op het werk te organiseren. Je kunt de Sint uitnodigen en hem over iedere medewerker iets laten vertellen. Zeker in een bedrijf met veel buitenlandse werknemers zal dit tot grote hilariteit leiden. Een ander voordeel van het uitdelen van een Sinterklaas cadeau doos is dat deze doos geen alcohol bevat. Dit kan veel gedoe schelen binnen jouw bedrijf!

Must Read