HomeBlogAlle soorten fietsen voor jou

Alle soorten fietsen voor jou

Tegenwoordig willen veel mensen een fiets kopen. De fiets was altijd al een veel gezien vervoersmiddel in Nederland, maar dat wordt alleen maar meer. Mensen hebben verschillende redenen om een fiets aan te willen schaffen. Velen daarvan hebben te maken met de gezondheid, die van henzelf en de planeet. In deze blog vertel ik je daar meer over en vertel ik ook over de verschillende soorten fietsen die er zijn. Lees je mee?

Waarom een fiets?

Een fiets gebruikt geen benzine en is ook van minder materiaal gemaakt dan een auto, en hierdoor dus duurzamer. Dat is een veel gehoorde reden om een fiets te kopen. Je kan de auto dan laten staan of helemaal overslaan. Ook voor ons lichaam is het goed. Door te fietsen naar de plaats van bestemming zitten we minder stil en krijgen we ook nog wat frisse buitenlucht mee. Zeker nu het weer beter wordt, is er geen enkele reden om niet op de fiets te springen, bijvoorbeeld voor een boodschap in het centrum van de stad. Daarnaast kost een fiets minder in onderhoud en ook de initiële aankoopprijs ligt vaak lager.

De fiets voor het gezin

Ieder gezin heeft een fiets nodig. Zo kan een ouder samen met een zoon of dochter een stukje gaan fietsen, heen en weer brengen of ophalen van school. Gezellig en gezonder dan de auto. Denk bijvoorbeeld eens aan een moederfiets of zelfs een bakfiets. Die laatste is ook handig voor wanneer je boodschappen gaat doen. En je bespaart meteen weer op benzine.

Een makkelijke stadfiets voor haar en hem

Geen geld voor een auto? Of lag je voorkeur altijd al bij een fiets? Dan kan je het beste gaan voor een stadsfiets. Deze zijn er voor mannen en vrouwen. Bij vrouwen zien we vaak een omafiets, dit is een fiets met een half vierkant lopend stuur. Deze fietsen zijn makkelijk te hanteren, niet heel erg zwaar en zien er ook nog eens leuk uit. Perfect dus om mee de stad in te gaan. Hang fietstassen op zodat je de boodschappen makkelijk meeneemt of iets dergelijks. Ook kan je makkelijk eventuele tassen kwijt met spullen voor studie bijvoorbeeld. Deze zomer een omafiets kopen dus.

Snel gaan

Als laatste is er natuurlijk de hobby of sportfiets. Deze fietsen, ook wel racefietsen genoemd, zijn erop gebouwd om snelheid te maken. Ze zijn dun en enorm licht. Nu het heerlijke weer eraan komt en we weer meer naar buiten gaan, is deze fiets een ideale aankoop. Voor je het weet, race je zo de zomer door.

Must Read