HomeWonenOnline kleding shoppen? Houd hier rekening mee.

Online kleding shoppen? Houd hier rekening mee.

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het op internet kopen. Veel mensen hebben hun dagjes shoppen dan ook ingeruild voor online winkelen. Het aanbod aan kleding is echt enorm. Van comfort broek dames tot gekleurde sokken en van ondergoed tot smoking, op het internet vind je werkelijk alles. Als je het bij de ene webwinkel niet kunt vinden, dan ga je zonder na te denken de volgende afstruinen en als ze daar geen goede deals hebben dan klik je weer op de volgende. Dit zouden we bij fysieke winkels echt een stuk minder snel doen. Mensen winkelen steeds meer online en ook het aanbod aan webwinkels groeit nog steeds door. Misschien heb je dan ook wel eens gemerkt dat die ene pyjama dames grote maten wel een maat kleiner lijkt dan dat je hebt besteld en dat die broek een totaal andere kleur heeft dan dat je online dacht te zien. Er zijn een paar dingen waar je altijd rekening mee moet houden wanneer je online kleding koopt. Het is namelijk zonde als jij na dagen wachten je pakketje ontvangt en je vervolgens alles weer terug kunt sturen omdat er iets niet klopt. Nog vervelender is als de webwinkel niet betrouwbaar blijkt en jij jouw pakket én geld nooit meer ziet.

 

Betrouwbaarheid

Het lijkt een onmogelijke opgave om van alle webshops die jij bezoekt uit te zoeken of deze wel betrouwbaar zijn. Het kan inderdaad voorkomen dat een webshop nog zo betrouwbaar lijkt, maar deze ondertussen wel misbruik maakt van jouw privacy en je wellicht oplicht. Een website krijgt een keurmerk wanneer is vastgesteld dat je op deze site veilig kunt betalen. Dit is de Keurmerkcode en deze websites waarborgen jouw privacy. Als de website geen keurmerk heeft, waag de gok dan niet en bestel bij een andere site. Ook moet er duidelijk zijn aangegeven of je de kleding wel kunt terugsturen. Niemand heeft natuurlijk zin om met kleding te blijven zitten die niet past. Meestal heb je 14 dagen om een artikel terug te sturen, mits je het niet hebt gebruikt en het kaartje er nog aan zit.

 

De kleding zelf

Nadat jij zeker weet dat je op een betrouwbare webshop kijkt en je een leuk kledingstuk hebt gevonden, is het vaak niet voldoende om simpelweg direct jouw maat in het winkelmandje te plaatsen. Lees altijd eerst de productomschrijving. Mocht de kleding een maat groter of kleiner uitvallen, dan staat dit hier meestal beschreven. Buitenlandse merken hebben soms net iets andere maten dan Nederlandse merken. In dat geval staat er meestal een maattabel op de websites. Hier kun je gemakkelijk zien of je de kleding wel echt de goede maat heeft. Als je de juiste kleding in de goede maat hebt gevonden, heb je verschillende betaalopties. Kies welke voor jou het beste is en wachten maar op dat pakketje!

Must Read