HomeSimpele tipsLeuke dingen die je de komende weken nog wél kunt doen

Leuke dingen die je de komende weken nog wél kunt doen

Hoewel we hoopten dat we een tweede corona-golf konden voorkomen, is nu duidelijk dat dat helaas niet is gelukt. Op 13 oktober kondigden Mark Rutte en Hugo de Jonge nieuwe, strengere maatregelen aan, waar we ons in ieder geval vier weken aan moeten houden. Dat betekent: (bijna) niet meer sporten in groepsverband, niet meer gezellig uit eten, nog maar maximaal drie verschillende gasten per dag en nog steeds zo veel mogelijk thuis werken. Voor veel mensen is dit weer een behoorlijke klap, want waar kun je nu nog naar uit kijken? In dit blog geef ik je een aantal tips.
 

Fietsen

Het is belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Zeker wanneer je de hele week thuis werkt, kan het lastig zijn om genoeg beweging te krijgen. Mijn tip is om een goede fiets aan te schaffen, een Stromer fiets bijvoorbeeld, en iedere dag een rondje te gaan fietsen. Dit is nog beter dan naar de sportschool gaan, want als je gaat fietsen neem je gelijk frisse lucht tot je. Daarnaast zie je andere mensen en, afhankelijk van waar je fietst, misschien ook wel mooie natuur. Je kunt op deze manier echt even je hoofd leeg maken. Ben je niet gewend om veel te fietsen? Dan zou je kunnen kiezen voor een elektrische fiets.
 

Muziek

Voor veel mensen is muziek luisteren een vorm van ontspanning. Naast het luisteren kun je echter ook veel plezier halen uit het maken van muziek. Fysieke lessen volgen zal nu wat lastig zijn, maar er zijn online ook veel cursussen te vinden. Als je niet zeker weet of het bespelen van een instrument iets voor jou is, is het misschien verstandig om een tweedehands instrument aan te schaffen. Wanneer je merkt dat je er echt plezier uit haalt en het wil blijven doen, kun je er altijd nog voor kiezen om deze weer in te wisselen voor een beter exemplaar.
 

Koken en bakken

Lekker en gezond eten is belangrijk. Je wordt er blij van en je kunt je gezondheid er zo veel mogelijk mee op peil houden. Zelf had ik het altijd te druk om echt iets lekkers te maken, maar de laatste tijd ben ik me wat meer gaan verdiepen in het koken en bakken. Ik heb ontdekt dat het heel leuk kan zijn om wat moeilijkere gerechten te maken. Daarnaast houdt iedereen wel van een lekkere taart of cake op zijn tijd, toch?

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je weer wat positiever naar de nabije toekomst kijken. Heb je zelf onlangs iets ontdekt waar je maar geen genoeg van krijgt? Laat het me vooral weten!

Must Read