HomeWonenNu wil ik ook een hottub kopen

Nu wil ik ook een hottub kopen

Verdorie; nu wil ik ook een hottub kopen

In de pandemie moeten wij ons allemaal aanpassen. In plaats van een zonvakantie naar Spanje is een dagje ingeplant naar de Efteling een stuk realistischer. Zelf had ik helaas ook een vakantie moeten uitstellen. Maar in plaats van naar de Efteling gaan heb ik besloten om met mijn huishouden wat anders te gaan doen. Want ook al kunnen we niet de zon opzoeken, we kunnen ons wel lekker laten vertroetelen. Dat heb ik afgelopen week gedaan; heerlijk in de achter hoek met mijn eigen hottub. Nu moet ik heel eerlijk zijn, ik ben zelf niet zo van die ‘overbodige luxes’. Ik vind een sauna, bubbelbad en massage voor een dag altijd heerlijk, maar ik heb altijd gezegd dat ik het zelf niet hoef te hebben. Maar dat is afgelopen weekend veranderd want ook ik wil nu een hottub kopen.

Hottub van mijn dromen kopen

Ik hou helemaal niet van die enorme hottub’s waar mijn zitplaats uit meer gaten bestaat dan het Amerikaanse rechtssysteem. Deze stralen blazen mij vervolgens direct weer uit de stoel aangezien ik niet heel veel weeg waardoor ik mijn hele tijd spendeer alsof ik in een wildwaterbaan zit. De hottub die wij afgelopen week bij ons huisje hadden was echter een schattige hout gestookte warmte bad. Geen stralen of andere poespas, maar gewoon een heerlijk opgewarmd relaxend bad. Ik zei direct al: ‘deze wil ik ook hebben’. Want naast de enorme stroomkosten die een hottub met zich meebrengt, voornamelijk van het altijd warmhouden, wordt deze met hout opgestookt. Het kost dus alleen wat openhaardhout. Dit maakt de zuinige Hollander in mij erg blij.

Luxe barbecue

Naast deze heerlijke hottub was er ook een super mooie kookplaat in de keuken. Het is lastig om uit te leggen wat het is. De naam: OFYR zal je denk ook vrij weinig zeggen. Een OFYR is een cirkelvormige ijzeren kookplaat boven op een hout gestookte barbecue. Dus denk aan een hout gestookte barbecue met een cirkel in het midden en een ronde plaat waar je op kookt. Het was echt een prachtig ding. De OFYR was oranje met een zwarte bovenkant. Het concept is ook gewoon zo simpel. Een ronde plaat met een vlam eronder en er langs.

Simpel is het beste

Ik denk dat dit mij het meeste trok en mij aanspoort om een OFYR en hottub te kopen. De eenvoudigheid van een hout gestookt product vind ik prachtig. Het is hartverwarmend, verzorgend en geruststellend. Dus zeker nu ik verwacht dat we wel wat langer in deze quarantaine blijven gaan wij een hottub kopen. Dan hoef ik de volgende keer niet meer te twijfelen tussen de Efteling of een hutje op de hei.

 

Must Read