HomeSimpele tipsZo ga jij je niet vervelen tijdens de gedeeltelijke lockdown

Zo ga jij je niet vervelen tijdens de gedeeltelijke lockdown

Nu het weer steeds slechter wordt en de temperaturen dalen, valt de gedeeltelijke lockdown veel mensen toch net iets zwaarder dan in het voorjaar. Een lange wandeling maken, naar het strand gaan of een barbecueën in de tuin zit er helaas niet meer in. Toch moeten we ons waarschijnlijk nog een tijdje vermaken binnenshuis. Gelukkig zijn er zat dingen die je kunt ondernemen om verveling tegen te gaan. In deze blog lees je een aantal tips. 

Leer iets nieuws

Doordat bijna alle sociale verplichtingen weg zijn gevallen door het coronavirus, hebben veel mensen een stuk meer vrije tijd dan hiervoor. In plaats van elke avond weer naar een etentje te moeten, zit je nu zo’n zeven avonden in de week thuis. Hoewel dit natuurlijk erg jammer is, heeft het ook wat voordelen. Zo kun je deze tijd namelijk enorm goed gebruiken om jezelf eens nieuws aan te leren! Heb jij bijvoorbeeld altijd al eens een nieuwe taal willen leren? Steek dan nu je handen uit de mouwen en begin hier eens aan. Dit kan gewoon online via een app als DuoLingo of zelfs echte online taallessen. Bij veel universiteiten kan je nu ook allerlei cursussen volgen voor een relatief lage prijs. Denk bijvoorbeeld aan een programmeercursus of een andere hard skill die je altijd al hebt willen leren. 

Doe iets creatiefs

Creatief bezig zijn is iets waar veel mensen graag meer tijd aan willen besteden, maar in het dagelijks leven hier gewoonweg niet aan toe komen. Dit is ook niet gek natuurlijk, want creatieve dingen kosten vaak best wat tijd. Deze gedeeltelijke lockdown is dan ook het perfecte moment om eens de creatieveling in jezelf naar boven te halen. Creatief bezig is een fijne afleiding als je de hele dag thuis hebt zitten werken en je kunt het bovendien helemaal zelf invullen. Zo kun je bijvoorbeeld schilderen of tekenen, maar muziek maken en fotograferen is natuurlijk ook een optie. 

Investeer in je hobby

Tot slot heeft iedereen wel een vergeten hobby of een hobby waar je liever meer tijd in zou steken als dat kun. Grijp deze kans dan ook aan om extra tijd en eventueel geld te investeren in jouw favoriete vergeten hobby. Hou je bijvoorbeeld heel veel van pianospelen maar heb je dit al lang niet meer gedaan? Huur dan een piano en pak dit weer eens op. Of als je al heel lang niet meer hebt gegamed en dit graag meer wil doen, is dit het moment om je eigen game pc samen te stellen. Het geld dat je bespaart hebt aan uit eten gaan en uitgaan kun je mooi investeren in een Game PC samenstellen.

Must Read